Does being a nonprofit organization automatically make my organization exempt from Louisiana sales tax?
No. Nonprofit organizations are not automatically exempt from Louisiana sales and use tax. Louisiana does not have a general sales tax exemption that applies solely because an organization is nonprofit.
An organization’s federal tax-exempt status, including recognition under Section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code, applies to federal income tax and does not, by itself, provide an exemption from Louisiana sales and use tax.
Nonprofit organizations seeking sales tax-exempt status in the state of Louisiana must qualify for a specific exemption and may have to apply for an exemption with the Louisiana Department of Revenue.